Menu

Kërko

SDC Project Implemented by Helvetas and MDA

Komunikatë për Media – 76 pjesëmarrëset e Projektit “Femrat në punë online” pranuan çertifikatat e diplomimit

Prishtinë, Kosovë, 20 Dhjetor 2017 – Universiteti Amerikan në Kosovë (AUK) – RIT ka organizuar ceremoninë e diplomimit të Projektit WOW “Femrat në punë online”. Qëllimi i projektit WOW ishte rritja e ndërgjegjësimit të femrave të reja mbi rolin e punës online si një mundësi punësimi dhe angazhimi i ardhshëm në punën në distancë.

Nga 100 femra që ishin pjesë e projektit, 76 pjesëmarrëset e WOW morën çertifikatat e tyre pas përfundimit të programit të trajnimit prej 100 orësh. Nga 76 vajza, 25 prej tyre ishin nga qyteti i Mitrovicës, ndërsa 45 nga Podujeva.

Fjalën hyrëse e bëri z. Visar Jasiqi, Shef i Operacionit dhe Zyrtar i Informimit në RIT Kosovë (AUK), pasuar nga z. Timothy Sparkman, Drejtor i Projektit EYE dhe znj. Besa Gashi-Zogaj, ish-zëvendësministre e Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik. Gjatë fjalës së saj znj. Gashi-Zogaj iu drejtua vajzave: “Kur vajzat përkrahin njëra-tjetrën, gjëra të mrekullueshme mund të ndodhin”.

Projekti “Rritja e Punësimit për të Rinjë (EYE)” i Zyrës Zvicërane për Bashkëpunim (SDC) është i implementuar nga konsorciumi HELVETAS Swiss Intercooperation Kosovo (HSIK) dhe Management Development Associates (MDA)

EYE përdor një qasje sistemike për të kuptuar problemet dhe aplikon qasje adaptive në menaxhim.

më shumë

Shikojeni videon e fundit nga kampanja


më shumë

Lexoni Publikimet e Fundit të
Projektit EYE

më shumë

Na Kontaktoni Përmes Kontakt 
Formës

më shumë