Lajme dhe Ngjarje
Produktet dytësore pyjore përfshijnë të gjitha produktet, përkatësisht gjithë bimësinë  që është e  përhapur në ambientin agro pyjor, e të cilat   kanë vlerë komerciale. Organizata joqeveritare e grave (shoqata multietnike IKEBANA)  nga Shtërpca, kohë më parë ka bërë një investim për blerjen e makinave ( tharëse, makinë për paketim, dhe mulli-grirëse) me të cilat gratë […]
Njohuritë për bylmetin janë tejet të vlefshme për profesionistët të cilët punojnë në menaxhimin e përditshëm të fermave të bylmetit. Puna në fermën e bylmetit kërkon njohuri të hollësishme të përditësuara të të gjitha aspekteve të prodhimtarisë së qumështit, në veçanti lidhur me rëndësinë e qumështit të lopës. Humbja e shumës më të madhe të […]
Projekti Aftësitë për Punësim Rural (APR) Kosovë,fton të gjithë personat/kompanitë, të shprehin interesin e tyre, në ofrimin e trajnimeve të cekura në vijim: •Instalues elektrik •Instalues i ngrohjes qëndrore •Kuzhinë – ëmbëlsira •Bletari •Drunjë dekorativ •Estetikë (Parukeri, Manikyr dhe Pedikyr) •Rrobaqepëse •Prodhimi i qeseve të letrës •Fermë të pulave •Teknologji informative •Web-designer •Barmen •Kultivues të […]
“Projekti Aftësitë për Punësim Rural-APR, ka filluar  implementimin e trajnimit me grupin e parë të mësimit në Kamenicë. Grupi i  përbërë prej 16 vajzave, do të fitojnë aftesitë për punimin e bizhuve. Ne i  urojmë suksese grupit!”
Projekti  S4RE  zhvilloi një takim ndërgjegjësimi me të rinjtë në Kamenicë . Mbi njëzet të rinjtë  iu përgjigjen pozitivisht ftesës për të marrë pjesë të Shtunën, 23 Mars 2013.  Facilitatorët e të mësuarit në bashkëpunim me Departamentin e Kulturës, Rinisë  dhe Sportit, të Komunës së Kamenicë  organizuan  takimin në ambientet e komunës, ku metodologjia e […]