Press
2013 2012
2011  2010
2013

Takim përshëndetës i përfaqësuesve të LOGOS-it me strukturat komunale
Komuna e Novobërdës vlerëson bashkëpunimin tre vjeçar me projektin LOGOS
Nxënësit e shkollës fillore „Trajko Peric“ në Ropotovë të madhe kanë marrë banka dhe karrige të reja
Ndihma zvicerane për komunat në Kosovë
Zvicra ndihmon dy shkolla dhe biblioteken e Vitise
Swiss aid for communities in Kosovo
Gratë, me statustë avancuar në punësim e planifikim buxheti – Koha Ditore, 17.05.2013
Isak Behluli lider i fshatit Pasjak -­‐ 2LOnline, 14.05.2013
Musmurati: Do të përkrahen komunat në realizimin e projekteve, 23.04.2013
Heqja e participimit qytetar lehtëson arkëtimin e mjeteve nga tatami në pronë – Koha Ditore, 16.04.2013
“LOGOS”-i zviceran rinovon objektet e 2 shkollave të Vitisë – Koha Ditore, 13.04.2013
Hani i Elezit bëhet me kryepleq të rinj fshatrash – Koha Ditore, 10.04.2013
Komunat kundër zvogëlimit të buxhetit të tyre nga 10 në 8 për qind – Koha Ditore, 02.04.2013
Komunat duan pavarësi nga qendra – Tribuna, 23.03.2013
Komunat kërkojnë pavarësi financiare – Zëri, 16.03.2013
Kaçanikasit, kundër shpenzimit të buxhetit në projekte luksi, 12.03.2013
Public forum on the municipal budget of Kaçanik, 12.03.2013
Anulohet vendimi për participimin e vitiasve në projekte komunale, 28.02.2013

2012

Komunat kamuflojnë të hyrat vjetore nga tatimi në prone – Koha Ditore13.12.2012
Kllokoti me plan për donatore e investitorë – Koha Ditore13.12.2012
Plani Zhvillimor Urban, Vlerësimi Strategjik Mjedisor për zonën kadastrale të fshatit Bostan – Novo Brdo/Novobërdë, 22.11.2012
Gender Responsive Budgeting: Challenges and Practices” – Office of the prime minister15.11.2012
Buxhetimi gjinor, sfidë për institucionet – Gazeta Express, 15.11.2012
LOGOS­i i bën Kaçanikun dhe Hanin e Elezit me rregullore për lokalitetet – Koha Ditore01.11.2012
Pijls: Ju vendosni si të jetë Ranillugu pas dhjetë vitesh – 2LONLINE01.11.2012
Zvicra e bën Kaçanikun me Plan rregullues urban – Koha Ditore16.10.2012
Zvicra e pajis çdo shtëpi të Hanit të Elezit me shporta bërlloku – Koha Ditore15.10.2012
Schweiz “beseitigt” Müll in Hani i Elezit – Albinfo.ch, 15.10.2012
Kontejner për mbeturina për çdo familje të Komunës së Hanit të Elezit – Hani i Elezit/Elez Han, 14.10.2012
Mbahet debat me qytetarë për Planin Zhvillimor Komunal – Kamenicë/Kamenica, 10.10.2012
Hartimi i Planit Zhvillimor Komunal – Novo Brdo/Novobërdë, 10.10.2012
Tatimi në pronë sfidon punën e komunave qe 12 vjet – Koha Ditore28.09.2012
Vitia bëhet me plan komunal për menaxhim të mbeturinave – Koha ditore21.09.2012
Komunat aktivizohen ndaj fshehësve të pronave – Zeri15.09.2012
Komunat nisin me regjistrimin e pronave të paregjistruara – Gazeta Bota Sot10.09.2012
Kamenica me investime të prekshme zhvillimore – Epoka Ere20.07.2012
Vitia e Kllokoti mbështeten nga organizata zvicerane “Helvetas Intercooperation” – Koha Ditore10.06.2012
Zëvendësministri i MAPL-së, Basri Musmurati merr pjesë në takimin e pestë drejtues të LOGOS-it, 21.03.2012
Održan peti sastanak upravnog odbora Švajcarsko-kosovska podrška za Lokalnu samoupravu I decentralizaciju (LOGOS) druga faza, 20.03.2012
Kaçanikasit duan transparencë më të madhe për tenderët, 11.02.2012
Komuna debaton me qytetarët ekzekutimin e buxhetit të vitit 201110.2.2012
Helvetas: 17 Millionen Euro Hilfsgelder für die Kosovaren,  30.01.2012
Ndihma zvicerane27.01.2012
“Helvetas”: 17 milionë euro ndihma për kosovarët,  26.01.2012
Planet e dëmshme të Qeverisë15.01.2012
Kamenica miraton Planin Rregullues Urban – Koha Ditore09.01.2012
Ndërmarrjet shoqërore të Vitisë borxhlinjtë më të mëdhenj të Komunës13.01.2012

2011

Gratë dhe trashëgimia20.12.2011
Përurohen dy projekte infrastrukturore – Website Kaçanik/Kačanik28.11.2011
Përurohen dy projekte infrastrukturore28.11.2011
Vitia merr pamje tjetër – Website Viti/Vitina26.11.2011
Održana javna debata o Razvojnom planu opštine Štrpce24.11.2011
Plani zhvillimor komunal dokument bazë në zhvillimin e Komunës18.11.2011
Kamenica përcakton prioritetet për zhillim urban17.11.2011
Mbahet Debat për Planin Rregullues Urban të Kaçanikut16.11.2011
Plani zhvillimor komunal dokument bazë në zhvillimin e komunës14.11.2011
Pasojat e procesit buxhetor13.11.2011
Barazia gjinore objektiv i shoqërisë9.11.2011
Zvicra investon në fuqizimin e grave kaçanikas në vendimmarrje, 7.11.2011
LOGOS-i I alokon 81 mijë euro për 9 kommuna, 03.11.2011
LOGOS mbështet komunat e Kosovës jug-lindore në barazi gjinore dhe informim public2.11.2011
Komunat duan kompetenca23.10.2011
Të kënaqura me mbështetjen e projektit LOGOS20.09.2011
Vitia dhe Hani i Elezit me plane për menaxhim të mbeturinave12.07.2011
LOGOS ndihmon komunën e Novobërdës  në regjistrimin e pronave të pa regjistruara7.07.2011
Nis registrimi i objekteve të paregjistruara19.06.2011
Në katër komuna nis registrimi i pronave të paregjistruara16.06.2011
Zvicra i investon 40 mijë euro në shkolla të Hanit të Elezit10.05.2011
Qeveria zvicerane financon urën e re që lidh dy pjesët e Kaçanikut7.05.2011
Qeveria zvicerane financon disa projekte infrastructurore të 6 komunave6.05.2011
Kamenica me vision zhvillimor dhe urban modern24.03.2011
Nation suffers legacy from the past, by Julie Hunt17.02.2011
Les municipalités du Kosovo à la rencontre des expériences croates8.02.2011
Komunat e Kosovës marrin përvojë nga kroatët, Xhevdet Kallaba, 8.02.2011

2010

La Suisse épaule la commune de Kaçanik20.12.2010
Zvicra ndihmon Kaçanikun për planin rregullues19.12.2010
Qeveria zvicerane ndihmon shtatë komuna të Kosovës17.01.2010


Academic Journal :

Sabine Piccard, L’Aide Suisse au Développement à l’Epreuve du Processus de Décentralisation au Kosovo, in : Revue Internationale de Politique de Développement, Institut de Hautes Etudes Internationales et de Développement, Genève, Click here