Donatoret & Partnerët Zbatues

Donatori

Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) së qeverisë zvicerane për bashkëpunim ndërkombëtar. SDC është përgjegjëse për bashkëpunimin zhvillimor me Jugun dhe Lindjen, bashkëpunimin shumëpalësh si dhe për ndihmën humanitare të Zvicrës.

Duke filluar me ndihmë humanitare në vitin 1998, bashkëpunimi i Zvicrës me Kosovën gjithnjë e më shumë është zhvendosur në mbështetjen e proceseve të tranzicionit. Qëllimi i përgjithshëm i programit zviceran është të kontribuojë në përparimin e Kosovës në rrugën e saj drejt integrimeve rajonale dhe evropiane, shoqërisë paqësore dhe kohezive, duke siguruar qasje gjithëpërfshirëse në shërbimet esenciale, sundimin e ligjit dhe një ekonomi sociale të tregut.

Link https://www.eda.admin.ch/pristina

Linku i strategjisë

Partneri Zbatues

HELVETAS Swiss Intercooperation është një nga organizatat më me përvojë dhe më të mëdha të zhvillimit në Zvicër. Helvetas përpiqet për një botë më të drejtë në të cilën çdo person mund të përmbushë nevojat e veta themelore. Ne mbështesim gratë dhe burrat për të marrë përgjegjësinë për përmirësimin e jetesës së tyre në një mënyrë të qëndrueshme dhe duke punuar së bashku si partnerë.

www.helvetas.com